Tuesday, 17 April 2012

The Family Dinner With SPECIAL Guest.

Salam.

Alhamdulillah.


Ahad lepas we were having dinner at Restoren @ Maeps. Saja nak try steamboat kat sini since Flaming dah naik harga doh. Konon-konon nak meraikan si Ena The Bibik ni ha.


PG sempat singgah rumah (kejam gila ayat!) Sabtu lepas. Aku dah niat nak tag Google Map jalan balik rumah, kot-kot dia lupa jalan nak balik rumah ke apakan. Eh, dia balik dah kira untung tahu tak!


Since semua family members complete, ingat senang nak cukupkan semua? Long kahwin pun mesti sorang takde. sob sob. Since semua ada, mama terus on her plan nak pergi makan-makan.



Siapa special guest tu? Jeng jeng jengg.. Nantikan sehingga ke akhir rancangan.




Makanan mentah yang disediakan di restoren ini.



Minumam panas, ice-cream and makanan bergoreng. Kari dia best! :D



The fruits. Nak buat rojak pun boleh.






Minuman sejuk and ABC pun ada!



Ehem. Blur.



Pengantin baru. Kak Long pun ada. Ulang-alik every weekend Kedah-KL. Fuuh. Kalau aku, biar suami yang ulang-alik sebab aku takut naik bas sengsorang. Hehe.



Asha Gedik. Serious memang Gedik tu nama dia.



Si pemakan paling banyak.



Kakak sayang adik. Adik sayang kakak.



Jelingan aku yang paling mahal.






Tibalah masa untuk memperkenalkan special guest kita pada hari ini.


Beliau ialah....


















Fazri!! Haa, suprise tak?! Haha.. Yes, he was there with my family. :') Gambar ni mama yang ambik tau! :p Weekend lepas dia ada datang nak melawat girlfriend tersayangnya. Tapi weekend lepas dia banyak spent time dengan familyku. Merisik pun dah selamat, Insya-Allah doakan kami. Wahh! hehe. "Ala.. sweetnya makan eskrem sesama" - PG.



Tak sangka pendiam mamat ni. Ngeh. Tapi macam dah jadi favourite papa pulak. Fazri pulak kejap-kejap Papa, papa, papa, papaaaa.







:D



My awesome family!



Thank you, Mama! :D



Lepas makan terus headed to Masjid UPM untuk solat Maghrib then hantar aku balik kolej. Sob sob. Tinggallah Fazri keseorangan dengan familyku. Papa and Mama hantar Fazri ke Hentian Putra. Papa and Mama siap tunggu Fazri beli tiket, dulu baru dorang balik. Kot-kot tiket takde ke apakan. Fazri cerita Papa siap offer dia tidur rumah kalau tiket takde, siap salam tepuk-tepuk bahu suruh datang lagi. Wah, anak angkat ke apa ni? Haha :')



Thank you Fazri for spending time with my family. Next time datanglah lagi, bawak familymu jugak. Jangan dilupakan beberapa dulang. Kauuu ni pahal gatal sangat?



Overall, not bad jugaklah. Tapi, Flaming better. Bolehlah kau nak makan. Atleast ada makanan, sila bersyukur. Ingat Somalia.



Price RM19.90 per stomach. Tapi tadi baru dapat satu SMS dari pihak restoren ini. Dewasa-RM21.30+, kanak-kanak-RM10.50+. Bila aku tanya dah naik harga? Pihak ini tak reply. Aku tak tahulah harga baru ini termasuk tax ke apa atau memang sebenarnya harga baru naik tadi.


Restoren ni dekat dengan UPM je, tapi jangan tanya aku macam mana nak pergi sana. Sila Google. Nak booking boleh call nombor ni 012-3131091.

Have a nice day!

2 comments:

Fazri said...

insyaallah syg..pas ni,kalo ada rezeki, pa g lg jmpa syg n family k.. dua hari bersama family ma sgt menggembirakan pa taw x yg... semoga jodoh kite berkekalan..amin.. LOVE YOU SO MUCH SAYANG...

Honey Nadia said...

:)

Love you too.

*Busy nak reply panjang-panjang*

hehe